MOHAMAD ANURI GHAZALI
MSc, B.Sc in Geology
National University Malaysia
Member Institution of Geology Malaysia (IGM)

Mohamad Anuri B. Ghazali, mempunyai pengalaman luas sebagai Ahli geologi Kejuruteraan selama lebih daripada 15 tahun. Pada masa ini, beliau merupakan pengarah di syarikat Geo Mag Engineering yang memberi tumpuan kepada bidang geologi dan geoteknikal. Beliau seorang yang berdedikasi,dipercayai serta mempunyai pengetahuan yang luas terutamanya dalam Geologi Kejuruteraan.

Pada 3 Januari 2007, Beliau menyertai Kumpulan IKRAM Sdn. Bhd, sebagai Ahli geologi dan beliau bertugas di Unit Projek Khas, Infrastruktur Pusat Penyelidikan & Pembangunan. Beliau terlibat di dalam menjalankan, memantau dan melengkapkan Kajian Pelan Induk Cerun Negara . Beliau mempunyai pengalaman dalam penyiasatan tapak melibatkan lubang telaga luar pesisir, lubang gerudi di darat dan pelbagai ujiansecara in-situ.

Beliau juga banyak terlibat dalam kerja-kerja forensik, seperti penyiasatan Geoteknik tanah runtuh, penempatan tanah dan pembangunan peta bahaya geologi. Beliau juga pernah melakukan penyelidikan untuk tesis beliau iaitu kajian “debris flow ” di Gunung Pulai, Johor. Beliau juga banyak terlibat di dalam kerja-kerja pemantauan dan pemeriksaan cerun sepanjang berkhidmat di Pertubuhan Ikram.

Beliau terlibat dalam projek pemetaan geologi bagi Lebuhraya Simpang Pulai - Lojing-Gua Musang - Kuala Berang (Pakej 6) dari Aring untuk ke Jambatan Pasir Pulai Terengganu sejauh 50 km selama dua tahun yang berpangkalan di Gua Musang dan Tasik Kenyir, terutamanya untuk mengesan sebarang potensi masalah geologi di lereng dan mengemukakan laporan kepada Jabatan Kerja Raya untuk tindakan.

Beliau juga mempunyai pengetahuan serta berkemahiran di dalam pengendalian Sistem Amaran Awal kerana beliau yang bertanggungjawab memasang, mengumpul serta memantau data dan analisis instrumentasi di Gunung Pass, Jalan Simpang Pulai - Cameron Highland pada tahun 2004.

Beliau juga berkemahiran mengendalikan peralatan dan instrumen berkaitan piezometer paip tegak, piezometer wayar bergetar , extensometers magnet, piezometer pneumatik, piezometer gentian optik dan alat pengukur sudut cerun yang berfungsi mengesan tekanan air melalui liang tanah serta pergerakan tanah di kawasan berisiko.

SIAPA KAMI

Sebuah syarikat perunding Geologi dan Geoteknikal. Didaftar sebagai syarikat perunding pada 20 Disember 2012, merupakan sebuah milikan tunggal yang menceburi bidang Geologi, Geoteknikal dan penyiasatan tapak.

HUBUNGI KAMI

​NO. 96A, TINGKAT 1, JALAN PELABUR A,
​​23/A, SEKSYEN 23,
40300 SHAH ALAM,
​​SELANGOR DARUL EHSAN, MALAYSIA

Tel: 03-5545 8699
Fax: 03-5541 1992

PELAWAT

Today 27
This week 27
Last week 280
This month 812
Last month 1293

FACEBOOK